Obrovská tragédie zasáhla celou republiku – střelec v ostravské nemocnici zabil nelegálně drženou zbraní šest lidí! Další tři jsou zranění, z toho dva vážně. Pražští policisté kvůli neštěstí zavedli přísnější bezpečnostní opatření – u nemocnic v hlavním městě hlídali policisté vybavení balistickou ochranou a dlouhými zbraněmi. „Zároveň kontaktujeme nemocnice, informujeme je o situaci a žádáme, aby při jakémkoli podezření volali linku 158,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk. Opatření trvala celé úterý, ve středu Daněk oznámil, že už skončila.

6. března letošního roku se střílelo i v pražské nemocnici – pachatel na hematologickém oddělení Fakultní nemocnice Královské Vinohrady postřelil legálně drženou zbraní další dva pacienty. Jeden z nich, 65letý muž, jenž se léčil s onkologickým onemocněním, zraněním podlehl. 74letý střelec později zemřel ve vazbě přirozenou smrtí.

Policejní prezidium po střelbě v Ostravě uvedlo, že policie posiluje dohled nad vybranými tzv. měkkými cíli po celé republice. Zmínilo školy, nemocnice nebo obchodní centra. Za měkké cíle jsou označována také veřejně přístupná místa, na nichž by mohlo být najednou hodně lidí a která nejsou trvale chráněna. Jde například o nádraží, trhy či veřejná shromáždění.

Video
Video se připravuje ...

Primátor Ostravy Tomáš Macura se vyjadřuje k tragické střelbě ve FN Ostrava. Michal Charbulák

Na pražském Václavském náměstí se dnes vpodvečer koná vedle tradičních trhů i demonstrace proti premiérovi Andreji Babišovi (ANO). Účastníci chtějí poté dojít na nedaleké hlavní nádraží. Na facebooku zatím přislíbilo účast na protestu 10 000 lidí, dalších 36 000 projevilo zájem o jeho konání.

Fotogalerie
42 fotografií