Obžalobě čelí vedle majitele podniku a Lukáše R. také Luboslav a Ivan A. původem z Bulharska a Slováci Branislav T. a Jakub R. Obviněným je od 27 do 54 let. Některé z nich viní státní zástupkyně i ze svádění k pohlavnímu styku a z ohrožování výchovy dítěte. Za obchodování s lidmi hrozí pět až 12 let vězení.

Massimo S., Luboslav A., Lukáš R. a Branislav T. podle obžaloby nejméně od dubna 2015 do listopadu 2017 zjednávali do privátního gayklubu v ulici V Jámě mladíky ve věku 18 až 25 let, ale i mladší, a to nejen na pozice tanečníků a společníků, ale i k poskytování sexuálních služeb za úplatu. 

Od prostitutů pak provozovatelé klubu údajně vybírali peníze buď tak, že jim ukládali pokuty za údajné pracovní prohřešky, nebo tak, že vyžadovali platbu za využití privátního prostoru v klubu či „výkupné“, když chtěl prostitut opustit bar se zákazníkem. „Vím, kdo za těmito výmysly stojí, a vím, proč si určité věci vymyslel, aby nás poškodil. Za Lukášem stojím a stát budu. Vím, že je do toho zatažen neprávem. Přece jsem za těch pět let poznal, vedle koho žiju,“ uvedl Bendig pro server eXtra.cz na obhajobu svého přítele.

Sex s nezletilými?

Čtyřiapadesátiletý Massimo S. se dnes u pražského městského soudu prezentoval jako manažer slavných zpěváků. „Naprosto se s tím neztotožňuji, jakékoliv obvinění odmítám,“ řekl italsky k údajnému organizování prostituce v jeho podniku. „Lidi jsem do klubu nikdy osobně nepřijímal. Personál u vstupu jsem vždy upomínal, že je nutné kontrolovat věk hostů,“ pokračoval. Podotkl také, že sex s více lidmi nebo s prostituty není nelegální.

Obžaloba tvrdí, že majitel klubu a jeho partner Jakub R. opakovaně opíjeli tři nezletilé mladíky a potom s nimi měli skupinový sex. S dalším mladistvým a s Luboslavem A. údajně Massimo S. vyjel za společnými sexuálními zážitky do Itálie a Švýcarska. Oba Bulhaři také nabízeli mladým mužům z Česka dobře placenou práci společníků ve Švýcarsku a poté v Basileji organizovali jejich prostituci, dodala státní zástupkyně.

Video
Video se připravuje ...

Jak bydlí Jan Bendig ze SuperStar: Nejvíc času je v koupelně! Thomas Kruchina, Petr Soukup

Fotogalerie
7 fotografií