Když 23letý muž procházel 18. října večer Bělehradskou ulicí, ještě netušil, že do cíle nedorazí. Na ulici se totiž minul s náhodným mužem ramenem, zdánlivá maličkost ale vedla k hotovému peklu. „Následovala hádka a pak fyzické napadení, na jehož konci skončil jeden muž s bodnými zraněními v nemocnici v umělém spánku,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk. 

Kriminalisté hned začali po podezřelých pátrat. „Ve spolupráci s uniformovanými policisty ztotožnili některé účastníky tohoto incidentu a dopátrali se i dvou podezřelých. Ty pak zadrželi ve spolupráci se zásahovou jednotkou pražské policie, protože měli podezření, že mohou být ozbrojeni,“ popsal drama mluvčí. Oba jsou teprve 16letí cizinci! Skončili ve vazbě. 

Případ si převzala pražská  mordparta - čin byl totiž překvalifikován z těžkého ublížení na zdraví na pokus o vraždu v souběhu s výtržnictvím. Navíc vyšlo najevo, že neútočili poprvé! „Oba podezřelí z Bělehradské ulice jsou těmi samými, kteří mají na svědomí případ z 10. října z nákupního centra na Chodově. V tomto případě jsou oba mladiství stíháni pro trestné činy těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu v jednočinném souběhu s výtržnictvím,“ upřesnil Daněk v lednu. Napadeným z Chodova je také 23letý muž, skončil s drobným poraněním v nemocnici.