„Od půl deváté prošetřují kriminalisté incident, který se stal v ulici Neústupného, v Praze 5. Podle ohlášení tam neznámý muž napadl ženu s mužem a vážně je zranil. Oba zranění jsou v nemocnici. Podezřelý byl zadržen zhruba 400 metrů od incidentu, kdy ho zadrželi dvě hlídky, které naváděl svědek,“ popsal v pátek krátce po události policejní mluvčí Jan Rybanský.

 

„Ošetřili jsme dvě velmi vážně poraněné osoby, jedenašedesátiletého muže jsme transportovali do Vojenské nemocnice, ženu na ARO do Motola,“ uvedla Jana Poštová, tisková mluvčí pražské záchranky.

V sobotu policejní mluvčí pak popsal, jak pachatele zadrželi. „Zakročující policisté byli nuceni použít donucovací prostředky v podobě hrozby namířenou střelnou zbraní, hmatů, chvatů, úderů a kopů, neboť muž byl značně agresivní. Následně byl v poutech předveden na místní oddělení k dalším úkonům,“ doplnil.

V tamním parku a na místě činu pak dlouho vyšetřovali kriminalisté krajského ředitelství a druhého policejního obvodu, kteří začali neprodleně na případu pracovat a zjišťovat okolnosti, které k němu vedly.

Fotogalerie
20 fotografií