Elektrokolo připevněné ve střešním nosiči auta zaparkovaného před výstavištěm Letňany zaujalo v sobotu odpoledne dvojici zlodějů, kteří projížděli kolem. Napadlo je, že by z něj mohlo něco kápnout, a tak neváhali, zastavili bicykl za třicet tisíc sprostě šlohli. Naložili ho do svého auta a rádoby nenápadně z místa zmizeli.

To ale netušili, že si jejich podezřelé počínání nafotil kolemjdoucí. Zázmany se zanedlouho náramně hodily - k autu totiž dorazil jeho majitel, který se hodně divil, že místo čtyř kol se v nosiči tyčí jen tři. Díky fotkám tak znal registrační značku vozu, na v němž se kradené elektrokolo ukrývalo. „Celou situaci poškozený oznámil na linku 158 a operační důstojník na místo poslal nejbližší policejní hlídky. Jedna z nich, konkrétně ta z pohotovostní motorizované jednotky, byla úspěšná a hledané vozidlo i s posádkou a kradeným kolem vypátrala po pár minutách na Proseku,“ popsal policejní mluvčí Jan Daněk. 

Policisté se pak nestačili divit, jaké doupě neřesti se v autě skrývá. Za volantem totiž seděla třicetiletá žena, která má ovšem blokovaný řidičský průkaz. Muž, který se krčil vedle ní, byl pro změnu celostátně hledaný kvůli majetkové a drogové trestné činnosti! Kromě kradeného kola našli policisté v autě i pěkných pár desítek gramů drog - zhruba 5 g pervitinu a přes 70 g marihuany. „Oba zadržení skončili na policejním oddělení pro podezření ze spáchání trestných činů přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu a krádež, za což hrozí až dva roky vězení. Policisté budou také s ženou řešit i řízení pod vlivem drog a bez řidičského průkazu,“ uvedl Daněk. 

Fotogalerie
4 fotografie