Mladý muž v kšiltovce a tmavém oblečení procházel 6. března krátce před půlnocí Temlovou ulicí v Praze 1, když ho upoutal zaparkovaný mercedes. Přes sklo totiž viděl, že na sedačce leží několik věcí, a dostal na ně zálusk. Rozhlédl se na obě strany, jestli je vzduch čistý, a pustil se do práce. „Rozbil okénko zadních dveří. Díky tomu se téměř ve vteřině dostal do interiéru vozidla, který začal prohledávat,“ popsal policejní mluvčí Tomáš Hulan. 

Jeho nekalé úmysly mu záhy zhatil náhodný kolemjdoucí. Ten si totiž všiml rozbitého okénka i nezvaného hosta, který auto okupoval, a hned mu došlo, která bije. „Proto začal okamžitě jednat a pachatele krádeže vloupáním evidentně vyplašil. Nenechavec proto chtěl z místa události co nejrychleji zmizet i s kradenými věcmi. To se ale nezamlouvalo svědkovi, který začal na zloděje velice hlasitě křičet, ať věci vrátí, což zjevně zabralo,“ uvedl mluvčí. 

Lupič pomalu odložil věci na střechu auta, zvedl ruce nad hlavu a z místa utekl. Policisté teď po něm pátrají. Pokud muže, kterého zachytily bezpečnostní kamery, poznáte, kontaktujte linku 158.

Video
Video se připravuje ...

Muž 6. března vykradl mercedes v Praze 1 a zmizel. Hledá ho policie. Policie České republiky

Fotogalerie
9 fotografií