Zuzana V. se v neděli 14. dubna navečer chystala na lekci jógy. V bytě na pražském Žižkově, který obývala s manželem Gustavem a svými dvěma dětmi, pětiletým chlapečkem a roční holčičkou, si oblékla tmavou bundu, přes rameno přehodila tašku s věcmi a svého muže políbila na rozloučenou s tím, že se vrátí v osm večer. Telefon si však nevzala, u sebe neměla ani doklady, ty jí totiž před nedávnem ukradli.

Z bytu se pak vydala na zastávku Lipanská, kde počkala na tramvaj číslo 9. Tou se měla dostat na Národní třídu. V 17:45 do ní podle kamerových záznamů skutečně nastoupila. To, co se dělo potom, je zatím stále obestřeno tajemstvím. Jisté je, že domů se ve smluvený čas Zuzana nedostavila.

Začali ji hledat přátelé prostřednictvím sociálních sítí i policisté. O tři dny později, ve středu 17. dubna, je horká stopa zavedla až do Šáreckého údolí v Praze 6, místa, které je od zastávky Lipanská, kde ženu prokazatelně viděli naposledy, vzdáleno 11 kilometrů. Nad stromy od rána létal policejní vrtulník, Divoká Šárka se hemžila policisty a na pomoc přijeli také psovodi. V půl druhé odpoledne se ukázalo, že se pátrání ubíralo správným směrem - policisté našli Zuzanino tělo. 

Žádná viditelná zranění

Kriminalisté u vodní nádrže Džbán strávili více než šest hodin. Podle Aktu.cz dorazil také legendární vyšetřovatel Jan Štoček, který řešil například orlické vraždy, podílel se na dopadení slavného sériového vraha Ivana Roubala a je předobrazem postavy Bolka Polívky v Případech 1. oddělení. Ve čtvrtek ráno pak policejní mluvčí Jan Rybanský Blesk.cz řekl: „Kriminalisté na místě předběžně vyloučili cizí zavinění na smrti ženy.“ Podle informací Blesk.cz neměla Zuzana žádná viditelná zranění, příčinu její smrti má určit až nařízená zdravotní pitva. Kdy žena zemřela ani zda tělo našli ve vodě, či na břehu, policisté nechtěli komentovat.

Na tomto místě Zuzanu 17. dubna našli:

Video
Video se připravuje ...

Na tomto místě Zuzanu 17. dubna v 13:30 objevili policisté bez známek života. David Malík

Na místě, kde tělo kriminalisté ve středu ohledávali, je nicméně poměrně čilý ruch. „Pořád tu někdo chodí, je zvláštní, že by si těla za tři dny nikdo nevšiml,“ řekl Blesk.cz ve čtvrtek dopoledne jeden z rybářů, jenž tam podle svých slov chodí třikrát týdně. 

Její zmizení šokovalo i její přátele, kteří výzvy o pomoc při pátrání sdíleli na sociálních sítích. Tomu, že by si mohla chtít sáhnout na život, nechtějí uvěřit - podle nich totiž nejevila známky psychických potíží ani nebyla nemocná. „Byla to veselá, úplně normální ženská,“ řekla Zuzanina kamarádka Kamila. „Nechť je ti země lehká, v našich vzpomínkách navždy zůstáváš,“ stojí na facebookových stránkách BabYogy, kam Zuzana s dcerou údajně chodila cvičit. „Zuzko, pořád cítím tvůj úsměv a dobrou náladu,“ komentovala jedna z jejích známých.

Fotogalerie
24 fotografií