Pražští policisté pátrají po páru vykutálených zlodějů. Ti kradli v jednom z domů na Proseku. „Dvojice si v první zářijový den všimla pootevřených vrat do zahrady domu, kde byla v pergole dvě jízdní kola. Muž v montérkách této situace využil, vešel dovnitř a za použití násilí překonal zámky, kterými byla jištěna proti krádeži. Poté každý nasedl na jeden bicykl a odjeli neznámo kam,“ popsal počínání mužů policejní mluvčí Jan Rybanský s tím, že škoda se vyšplhala přes padesát tisíc korun. Oba se navíc snažili maskovat - převlékli se a použili deštníky, aby je nikdo nepoznal. Přesto je odhalily bezpečnostní kamery. 

Na nich je zachycen nejen samotný čin. „Je na nich vidět také pohyb dvojice kolem domu a uvnitř garáže, kde jeden z nich, opět za použití násilí, otevřel dveře zaparkovaného vozu, z kterého vzal sluneční brýle,“ doplnil Rybanský. Škoda na brýlích a poškozeném autě je více než pět tisíc.

Muži jsou podezřelí ze spáchání trestných činů krádež a porušování svobody, za což jim hrozí až pět let vězení. Pokud je poznáváte, kontaktujte linku 158.

Video
Video se připravuje ...

Muži kradli kola v Praze 9. Policie České republiky

Fotogalerie
7 fotografií