Kriminalisté pokročili v případu nalezené mrtvoly u Rozvadovské spojky. „Museli jsme pracovat s tím, že se může jednat o oběť dopravní nehody,“ prozradil mluvčí policie Tomáš Hulan. Lékaři na místě zavinění dalších osob původně vyvraceli.

Nezjistili jakékoli cizí zavinění třetí osoby na smrti tohoto muže. V takovýchto případech je vždy nařízena nemocniční pitva. Při té už však vystaly indicie k tomu, že smrt nebyla způsobena jeho zdravotním stavem, ale že by se na ní mohl někdo podílet,“ svěřil Hulan. 

Případ poté převzali kriminalisté prvního oddělení krajského ředitelství, kteří zjistili, že se opravdu nejednalo o žádnou náhodu. „Už na oděvu zemřelého byly nalezeny maličkosti, které nasvědčovaly, že mohlo dojít k násilí,“ popsal Hulan. Stopy je při pátrání dovedly ze Zličína až na letiště Václava Havla.

Poškozený se měl seznámit na letišti s partičkou čtyř osob, se kterými se dal do řeči. Pak odjeli na Zličín, kde posilnění alkoholem pokračovali v konverzaci. Avšak slovní konflikt vyústil ve rvačku. „Při potyčcce poškozený utrpěl zranění, kterým následně podlehl. Situace se měla stát už ve čtvrtek 11. října,“ svěřil Hulan. Muže v bezvědomí pak následně rozlícení rváči okradli.

Policie nyní stíhá dvě osoby z těžkého ublížení na zdraví, z krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Hrozí jim až šestnáctiletý pobyt za mřížemi.

Fotogalerie
8 fotografií