Šokující případ má další kapitolu. Řidič, který byl pod vlivem pervitinu, a byla u něj nalezená tato droga, byl propuštěný. Podle policistů je podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky, z pokusu o obecné ohrožení a z přechovávání omamné a psychotropní látky.

Dopravní podnik okamžitě po zjištění případu postavil řidiče mimo službu. V pátek 21. září s ním následně rozvázal pracovní poměr. „Dle pracovního řádu řidič pochopitelně nesmí nastoupit na směnu pod vlivem psychotropních látek. Dopravní podnik namátkově mezi řidiči provádí orientační vyšetření dechovou zkouškou a orientační vyšetření na jiné návykové látky,“ sdělila ve čtvrtek mluvčí pražského Dopravního podniku Aneta Řehková.

Musím do zoo

Policii k řidiči nevědomky přivedl dealer drog. Ve středu kolem 13:00 si totiž kriminalisté všimli muže s drogovou minulostí, který se u stanice metra Nádraží Holešovice bavil s řidičem MHD. Policisté se rozhodli dealera zkontrolovat, přičemž řidič odešel ke svému autobusu. Řidič pak na sebe upoutal pozornost tím, že se dlouho zdržel u kola svého vozu. Policisté následně na pneumatice našli krabičku s krystalickou látkou. Zadržený muž pak přiznal, že obsahuje přes 50 gramů pervitinu. Skutečnost, že v těle řidiče koloval pervitin, potvrdily i testy provedené ve zdravotnickém zařízení.

„Pro trestný čin obecné ohrožení ve stadiu pokusu je řidič stíhán proto, že už během kontroly žádal kriminalisty, aby svou činnost zrychlili, neboť on má dle jízdního řádu zhruba za tři minuty naložit cestující a odjíždět směr zoologická,“ sdělil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Pozornosti kriminalistů neunikne ani drogový dealer. Podle vyjádření řidiče autobusu to byl právě on, kdo drogu přinesl a nabídl mu ji k prodeji.