Situace se stala na konci letních prázdnin na trávníku v ulici Nad Opatovem. Poškozeného tu měl ve středu 29. srpna mezi 2:30 a 3:30 napadnout neznámý kolemjdoucí. „Ten mu nejprve uštědřil takzvanou hlavičku, po které napadený upadl na zem. Tím ale útok neskončil. Lupič totiž poškozenému uštědřil ještě několik ran pěstí do obličeje a kopanců do horní části těla,“ popsal útok policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Agresor poté napadeného okradl o koženou brašnu, ve které měl být i tablet, dva mobilní telefony a čtyři platební karty. Věci měly hodnotu skoro 30 tisíc korun. Po přepadení útočník odešel neznámo kam.

Kriminalistům se v rámci tohoto případu podařilo zajistit několik fotografií, na kterých jsou zachyceny dvě osoby. Podle detektivů může jít o důležité svědky, kteří mohli celý útok vidět, možná potkali pachatele.

„Proto v tuto chvíli prosíme osoby zachycené na fotografiích, aby se přihlásily kriminalistům prostřednictvím linky tísňového volání 158, neboť mohou disponovat informacemi důležitými pro objasnění tohoto případu,“ dodal Tomáš Hulan, podle kterého se mohou ozývat i lidé, kteří hledané svědky poznají.

Fotogalerie
6 fotografií