Už když sedmičlenná partička nastoupila do tramvaje směrem na Karlovo náměstí, daly se tušit potíže. Jako spořádaní spolucestující se totiž rozhodně nechovali. Přes celou tramvaj řvali a na ostatní nebrali ohled. „Ostatním cestujícím to nebylo vůbec příjemné, a proto se postupně snažili omladinu umravnit. První pětadvacetiletá dívka tuto skupinku okřikla, ale když se se zlou potázala, stáhla se raději do ústraní. Omladina její mravokárství totiž ,ocenila' snůškou vulgarizmů toho nejhrubšího zrna,“ popsal nevybíravé chování policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Do akce se proto dala další z cestujících, 29letá žena, úspěšnější ale nebyla. „Především neurvalí a hluční mladíci ji začali atakovat nejprve verbálně, kdy ji nakonec, po zastavení tramvaje, doslova vykopli z vozu,“ dodal Hulan. Mladá žena při pádu z vozu narazila hlavou na obrubník a zůstala ležet vedle tramvaje. Ošetřit ji museli záchranáři.

Povedená partička se mezitím z místa pakovala. Policisté celou událost prošetřují jako podezření z trestného činu výtržnictví, za což pachatelům v případě odsouzení hrozí až dva roky za mřížemi.

Policisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání. Pokud mladíky znáte nebo víte, kde se nacházejí, kontaktujte linku 158. Zároveň policie žádá mladíky, kteří stáli celou dobu u východu z metra Karlovo náměstí a celou situaci natáčeli. „Jednak jsou oni sami důležitými svědky a pořízené záběry mohou posloužit jako jednoznačný důkazní materiál,“ vysvětlil mluvčí.

Fotogalerie
4 fotografie