Vykutálený 30letý Srb si v Praze 6 pronajal vilu - měl s ní ale nekalé úmysly. Místo luxusního bydlení si v ní zařídil velkopěstírnu marihuany. Aby rostliny co nejvíc zamaskoval, vybudoval si v domě takřka stanové městečko. „To čítalo celkem sedmnáct indoorových stanů, které byly doslova napěchované plně vzrostlými rostlinami marihuany, které byly těsně před sklizní. Dalších deset ještě složených stanů měl zadržený připraveno v přilehlých prostorách,“ popsal jeho „výbavičku“ policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Kromě rostlinek měl ale v domě taky „hotový materiál“ - kriminalisté zajistili desítky gramů zelené drtě i hašiše, a dokonce i lis na jeho zpracování. „Znalci v oboru elektro přímo na místě realizace hodnotili vybavení pěstírny na vysoce profesionální úrovni, kdy některé konkrétní komponenty hodnotili jako poslední výkřik ,elektromódy',“ popsal Hulan.

Video
Video se připravuje ...

Srb pěstoval ve vile na Suchdole marihuanu. Policie České republiky

Věci, které policisté v domě zabavili, se sotva vešly do tří nákladních vozů. Jejich hodnota je přibližně dva a půl milionu korun. Muž byl za totožnou trestnou činnost cca před dvěma lety stíhán v Srbsku. „To byl také jeden z důvodů, proč třicetiletého muže zadržovala pražská zásahová jednotka ve spolupráci se speciální pořádkovou jednotkou,“ upřesnil mluvčí.

Srb, který je momentálně ve vazbě, je obviněný z trestných činů nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a krádež - odebíral totiž elektřinu načerno. V případě odsouzení mu hrozí až deset let za mřížemi.

Video
Video se připravuje ...

Srb pěstoval ve vile na Suchdole marihuanu. Policie České republiky

Fotogalerie
5 fotografií