Neznámý muž napoprvé prodejnu navštívil přibližně v polovině listopadu loňského roku. Tehdy ho bezpečnostní kamery zachytily přímo při činu, kdy si bez placení přisvojil sportovní bundu v hodnotě téměř patnáct tisíc korun. Tu uschoval do příručního zavazadla a z prodejny odešel.

Napodruhé už tolik štěstí neměl. Personál prodejny si totiž jeho obličej dobře zapamatoval, s čímž muž zjevně nepočítal. „V této blažené nevědomosti tak přišel, zřejmě se stejným záměrem, do prodejny opětovně dva dny před koncem loňského roku. A i tentokrát se pokusil krást. Nicméně pozorný personál si na drzouna došlápl a ten ve strachu ze zadržení utekl z prodejny tak rychle, že na místě zanechal své příruční zavazadlo,“ uvedl pro Blesk.cz policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Kradl ve více prodejnách

Podle naplněného zavazadla dalšími věcmi se tak zdá, že kradl ještě v dalších obchodech. Obsahem tašky totiž byly bezmála dvě desítky bezpečnostních čipů, kterými se zabezpečují oděvy před odcizením.

„I přes veškerou vynaloženou snahu se policistům místního oddělení Radotín dotyčného zatím vypátrat nepodařilo. Proto se nyní obrací s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Pokud muže na záběrech bezpečnostních kamer poznáváte, znáte jeho totožnost, místo jeho pobytu nebo pohytu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ dodal na závěr Hulan. Stejnou cestou se mohou na policii přihlásit i ti, které hledaný muž také okradl.