Kriminalisté zatím neúspěšně po mužích pátrají od poloviny letošního října. Trojice hledaných vstoupila společně s poškozenou ženou do místnosti s bankomatem a vyčkávali, až transakce dojde k bodu, kdy karta vyjíždí ven ze stroje. Jeden ze zlodějů před tím stihl odpozorovat PIN karty při zadávání.

„Jeden z mužů odvedl pozornost poškozené, na zem hodil stokorunu a ženu upozornil, že jí vypadla. Ve chvíli, kdy se pro ni sehnula, další muž sebral z bankomatu kartu a všichni tři podezřelí odešli,“ uvedl k průběhu krádeže policejní mluvčí Jan Daněk.

Po této události se zloději několikrát pokusili vybrat z karty peníze, dvakrát byli úspěšní. V souvislosti s touto událostí zejména v současném předvánočním období policisté upozorňují, aby si lidé při manipulaci s bankomatem dávali mimořádný pozor. „Dáváme okolí jasně najevo: ‚vybírám peníze, budu je mít u sebe‘. Musíme si neustále kontrolovat prostor okolo sebe,“ uvedl policejní odborník na prevenci Ondřej Penc. Pokud byste hledanou trojici mužů poznali, kontaktujte linku 158.

Podívejte se na průběh krádeže, neoprávněný výběr a rady odborníka:

Fotogalerie
5 fotografií