Portál Lidovky.cz minulý týden uvedl, že pražští kriminalisté si v úterý z radnice Prahy 1 odnesli řadu dokumentů a na několik hodin zapečetili kancelář radního pro majetek Tomáše Macháčka (TOP 09), kterého také vyslýchali. Policie se podle portálu zajímala i o Skálu, který prý den po policejní akci nepřišel na zasedání zastupitelstva a měl nedostupný telefon.

Šéf pražské ODS Humplík důvody Skálovy rezignace neznal. Mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 1 Pavla Hájková řekla, že Skála je ve vazbě, protože hrozilo opakování jeho trestné činnosti. Portál Lidovky.cz dává obvinění muže do souvislosti s úterním zásahem na radnici, mluvčí pražských policistů Andrea Zoulová to však nepotvrdila.

„Zmíněná návštěva pražských kriminalistů na radnici Městské části Praha 1 souvisela s dokončením nezbytných úkonů nutných k definitivnímu odložení věci. K formálnímu odložení věci došlo již na přelomu roku. Pražští kriminalisté v rámci této návštěvy nikoho nezatýkali ani nepečetili žádné prostory, jak uváděla mylně některá média,“ odepsala Zoulová na dotaz, zda byl v souvislosti s prověřováním radnice někdo obviněn.

Vyšetřovatelé se koncem loňského roku zabývali tím, jak městská část postupuje při prodeji části svého majetku. Podle Zoulové bylo důvodem podezření z pletichy při zadání veřejné zakázky a veřejné soutěži. Na přelomu roku vyšetřování policisté formálně ukončili a nikoho tehdy neobvinili.

Praha 1, kterou nyní vede koalice TOP 09, ODS a ČSSD, se městských bytů postupně zbavuje, nyní v šesté vlně prodeje. Na hospodaření městské části dohlíží finanční výbor.