„Dobrý den, tady je …, volám z Jungmannovy 28, je tady směnárník přepaden a ten pachatel je držen ve směnárně“, přesně tak znělo oznámení na linku tísňového volání pražské městské policie ve čtvrtek po páté hodině večerní.

Městská policie byla na místě vzápětí. „Přesně minutu poté hlídka strážníků za pomoci hmatů, chvatů a následného přiložení pout omezila muže podezřelého z loupežného přepadení na osobní svobodě,“ popisovala incident mluvčí městské policie Irena Seifertová.

„Největší zásluhu na zadržení mladého pachatele měl ovšem sám směnárník,“ pokračovala Seifertová. Muže se zbraní se nezalekl a po krátkém přetahování ho zavřel ve směnárně. Pojízdné dveře provozovny poté držel společně s oznamovatelem události.

Vozidla městské policie jsou vybavena mnoha věcmi. Strážníci mají k dispozici například defibrilátory, neprůstřelné vesty, botičky a podobně.
Autor: David Malík

„Strážníci následně kromě pachatele zajistili také místo trestného činu včetně krátké střelné zbraně, která ležela na židli. Policisté si událost k dalšímu opatření převzali deset minut poté,“ prozradila nakonec mluvčí.