Ohromný tajný sklad v pražské tržnici Sapa v sobě ukrýval padělky zboží za miliony korun. Celní správa teď bude muset vše pečlivě spočítat, zadokumentovat a vyrozumět příslušné zástupce obchodních značek. Podle celníků je už na první pohled jasné, že se jedná o falešné značky. Zipy prý drhnou, šály se pářou a například švy nesedí.

Velký zátah

Do sobotní akce zaměřené na duševní vlastnictví, tedy ochranu obchodních značek a jejich možné padělání, se zapojilo přes 60 celníků. Akci má celou na starost Celní správa Prahy a Středočeského kraje a probíhají v obou krajích.

Podívejte se na video ze zátahu:

Video
Video se připravuje ...

Celníci zabavili při velké razii v pražské Sapě padělky zboží za miliony korun. aktu.cz

Video
Video se připravuje ...

Celníci zabavili při velké razii v pražské Sapě padělky zboží za miliony korun. aktu.cz

Na výjezdech a vjezdech kolem Prahy jsou v obou směrech záchytná stanoviště, kde si celníci v autech tipují problémové řidiče v dodávkách. Při následných kontrolách pak kontrolují množství cigaret na osobu, kolky, alkohol, dálniční známky, ale také to, zda všichni pasažéři mají zaplacené pohledávky vůči České republice.

To zahrnuje od nezaplacených pokut za dálniční známky až po pokuty udělené finančním úřadem. Pokud policie s celníky zjistí nedoplatky, mohou jim za pomoci exekutora, který by okamžitě dorazil na místo, zabavit i auto nebo dodávku.

Video
Video se připravuje ...

Yvona Matějková, tisková mluvčí Celní správy Středočeského kraje, mluví o celé akci. aktu.cz

Podle celníků je sobotní akce jedna z nejúspěšnějších za tento rok.

Fotogalerie
13 fotografií