Když se řidička pokusila z přejezdu odjet tím, že objede spuštěné závory, zaseklo se jí kolo. „Při poměrně ‚složitém‘ manévru jí pravé kolo přední nápravy zapadlo do prohlubně poblíž kolejiště, a tím byl veškeré snaze konec,“ popsal policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Pak nastalo ještě větší drama. Blížil se totiž rychlík. Žena ale měla obrovské štěstí, vlak totiž projel po vzdálenější koleji.

„Situaci na celkové dramatičnosti nakonec ubral ten fakt, že vozidlo zůstalo sice zadní částí stát v kolejišti, ale šlo o kolej slepou, a tudíž minimálně využívanou. Avšak to nemění nic na tom, že řidička neměla na přejezdu v danou chvíli vůbec co dělat,“ uvedl mluvčí.

Žena si ale podle něj zaslouží pochvalu za to, že o situaci rychle informovala policisty na lince 158.

„Ti neprodleně ‚rozjeli‘ mašinerii postupů přednastavených pro takové situace. Předně okamžitě o překážce na trati informovali výpravčího v železniční stanici Radotín a posléze vyslali na místo policejní hlídku. K přejezdu museli nakonec přijet i radotínští hasiči, kteří vozidlo z pasti zanedlouho vyprostili,“ dodal Hulan.

Mimochodem, na tomto přejezdu, který se nachází na křižovatce ulic Vrážská a Na Betonce, se tato situace stala podle policejního mluvčího za poslední rok už potřetí.

Řidičku potrestá správní orgán, kterému policisté poslali písemné podklady o celé události.

Podívejte se, jak hasiči a policisté vozidlo vyprošťovali:

Video
Video se připravuje ...

Řidička se snažila s vozem ujet, ale uvízla. Takto ho vyprošťovali. Kamerový systém