Pořádnou bitkou skončil spor tří turistů, kteří si v noci na středu chtěli koupit v obchodě alkohol. Cizincům z Portugalska, Itálie a Finska se nezdála cena alkoholu zcela adekvátní a nejdříve se s prodavači začali dohadovat. Když se jim nepodařilo problém vyřešit slovně, dva Vietnamce napadli.

„Kolem půl třetí hodiny ráno jsme vyjížděli ke rvačce v Kaprově ulici, kde skupinka tří cizinců napadla obsluhu v obchodě. Důvodem sporu byla cena nabízeného alkoholu. Během rvačky, která vypukla, byly použity i skleněné lahve a také pepřový sprej,“ řekl k případu pro Blesk.cz mluvčí policie Jan Daněk.

Všichni skončili na policii

Na místo se sjelo několik policejních aut a rvačku se jim nakonec podařilo zastavit. Notně pomlácení a pořezaní tak nakonec všichni skončili v nemocnici.

„Na místo přijela i záchranka a všech pět lidí ošetřila. Poté byli odvezeni na policejní služebnu. Věc bude dále vyšetřována jako trestný čin rvačky, za který hrozí útočníkům až jeden rok vězení,“ sdělil dále Daněk.

Z incidentu je pořízen i kamerový záznam, takže by v rozklíčování toho, co se vlastně stalo, nemělo policii nic bránit. Škoda zatím nebyla vyčíslena, ale zřejmě půjde do desítek tisíc.

Fotogalerie
5 fotografií