Hluk z motocyklu se rozléhal do blízkého okolí a neunikl ani hlídce městské policie. Ta se v úterý kolem poledne vyjela na místo, odkud hlasitý zvuk motoru vycházel, podívat. 

Na hlídku se vyřítil motocykl

V Bryksově ulici se ze zdejší cyklostezky přímo na hlídku strážníků, která jela prověřit hluk, vyřítil terénní motocykl bez registračních značek. Jeli na něm dva mladíci bez ochranných přileb. Řidič motocyklu se strážníků zalekl, sešlápl plyn a pokračoval do ulice Kapitána Stránského.

Motorkář ujížděl před hlídkou městské policie.
Autor: Městská policie hlavního města Prahy

Hlídka strážníků mu byla ale neustále v patách. „Závodník“ ani na opakovanou výzvu k zastavení stroje nereagoval. Ve své divoké jízdě následně pokračoval přímo po cyklostezce a ohrožoval životy kolemjdoucích. 

„Mladík se poté snažil strážníky setřást jízdou po místní cyklostezce. Jediné, co však setřásl, byl spolujezdec, který se následně pokusil utéct po svých. Toho jeden člen hlídky dostihl a přiložil mu služební pouta. Druhý strážník ve služebním vozidle dále pronásledoval zběsilého řidiče,“ uvedla tisková mluvní městské policie Irena Seifertová.

Řidič motorky tedy pokračoval v „závodu“ přes cyklostezky přírodního parku Čihadla. Za přemostěním v ulici Za Rokytkou však nezvládl svůj stroj a na nezpevněném povrchu upadl. „Než se stačil zvednout a znovu ujet, dostihl ho strážník a za použití donucovacích prostředků a služebních pout ho omezil na osobní svobodě,“ dodala Seifertová.

Řidič motorky byl pod vlivem alkoholu

Hlídka oběma mladíkům nabídla lékařské ošetření, které však odmítli. Dvaadvacetiletému spolujezdci byla za neuposlechnutí výzvy uležena bloková pokuta a byl z místa propuštěn. Osmnáctiletého řidiče, který nebyl pod vlivem alkoholu, pak strážníci předali kolegům ze státní policie.