Dramatická událost se stala kolem půlnoci na pražské Evropské třídě, v tramvaji číslo 20. „Nastoupil mi prapodivný člověk a je ozbrojený. Chová se divně, jako by byl pod drogami… Pozoruje mě do kabiny… Už je mi horko,“ popsala řidička policii. Telefonem, vysílačka by byla slyšet do vozu.

Neštěstí bylo na spadnutí. Muž se zbraní byl všeho schopný recidivista, navíc zjevně pod vlivem drog. „Policie mě požádala, abych jim po telefonu popisovala, kde se nacházím a jak dotyčný reaguje. Když do vozu nastoupilo víc lidí, znervóznil a vypadalo to, že už zbraň použije,“ uvedla řidička. V té chvíli ale přišel profesionální zásah policie. Trvalo jen několik vteřin, než členové Pojízdné motorizované jednotky s namířenými zbraněmi lupiče zpacifikovali.

Byl na útěku

Jak policie po zadržení zjistila, muž den předtím s pistolí v ruce přepadl obchod v Čelákovicích. Nyní byl na útěku před spravedlností. „Požadoval vydání částky 400 Kč. Poté co žena za pultem začala hlasitě křičet, ať jde pryč, řekl jí, že jí peníze vrátí a ať na něj nekřičí, a odešel,“ popsala absurdní situaci policejní mluvčí Eva Kropáčová. Jak se ukázalo, pistole byla »pouze« plynová. I tak ale nyní hrozí pachateli až osm let za mřížemi.

Podívejte se na video ze zásahu:

Video
Video se připravuje ...

Ozbrojený muž v tramvaji Blesk TV, Policie ČR

Fotogalerie
10 fotografií