Nešťastnice si nejprve s objektem svého zájmu začala dopisovat. Muž z internetové seznamky jí tvrdil, že je stavbyvedoucím. Žena se do něj postupně zamilovala a přestala být obezřetná.

Na to měla záhy doplatit. Milý jí nejprve nabídl možnost výhodného investování. „Poškozená mu poté ze svého účtu zaslala částku přes 1,5 milionu korun,“ uvedla policejní mluvčí Barbora Šmaterová.

Ukradené stroje

Podvodníkovi to ale nestačilo. Nejprve naivce nakukal, že se chystá ji navštívit. Když už nemohla radostí dospat, dočkala se místo vyvoleného srdceryvné historky. Stavbyvedoucímu prý ukradli v práci stroje.

„Sdělil ženě, aby za ní mohl přijet do České republiky, musí stavbu dokončit, kdy by potřeboval zaslat další peníze. Poškozená mu tedy ještě poslala přes 400 tisíc korun,“ doplnila Šmaterová.

Lásky byl konec

Pak už nemělo jejich společné budoucnosti stát nic v cestě. Jenže stala se "nevídaná" věc, údajný stavbyvedoucí se odmlčel. Se ženou jednoduše  přestal úplně komunikovat.

Nešťastnici až poté došlo, že naletěla a s láskou z internetu ani svými penězi se už nejspíše nikdy nesetká. Obrátila se proto na policii. Ta teď po podvodníkovi pátrá.

VIDEO: Policista o zločincích na internetu.

Video
Video se připravuje ...

Policista o zločincích na internetu: Pozor na podvodné SMS, maily i telefonáty. Kyberútoky sílí! Pavlína Horáková