Muž si k vyřešení svých finančních potíží zvolil nejméně vhodný způsob. V lékárně u centra Plzně vytáhl na magistru za pultem nůž a chtěl peníze.

Žena zachovala klid, její kolegyně zatím zalarmovala policii. „Toho se pachatel zalekl a z lékárny utekl,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.  

S možem na řidiče

Stále mu ale chyběly peníze, a tak si venku vyhlédl auto, ve kterém seděl řidič. Nastoupil k němu, hrozil nožem a opakovaně požadoval dva tisíce. Řidič se ho marně snažil z vozu vytlačit, nakonec raději nastartoval a rozjeli se. Když ale zjistil, že má násilníka odvézt z města, raději sešlápl brzdový pedál.

„Začal se s lupičem o nůž přetahovat. Přitom utrpěl drobné poranění na pravé ruce, které si naštěstí nevyžádalo lékařské ošetření. Po chvíli se statečnému muži povedlo pachatele přemoci a nůž mu z ruky vytrhl, vytáhl klíčky od zapalování a z vozu utekl,“ popsala Hokrová, co se ve voze dělo.

Zkušený recidivista

Řidič o všem informoval policisty a lupiče podrobně popsal. „Zhruba dvacet minut od spáchání prvního skutku se policejní hlídce povedlo podezřelého muže zadržet v blízkosti Centrálního autobusového nádraží v Plzni,“ dodala Hokrová.

Ukázalo se, že jde o zkušeného recidivistu z Chebska, který páchal převážně majetkové delikty. Skončil v policejní cele, za loupež a vydírání se zbraní mu hrozí až 10 let v base.

VIDEO: Pražská policie zadržela zločinecký pár, dvojice například měla přepadnout mladíka.

Video
Video se připravuje ...

Pražská policie zadržela zločinecký pár. Dvojice přepadla dvacetiletého muže a z bytu mu ukradla elektroniku. Na svědomí toho ale mají víc. Policie ČR