Přívěsu odstaveného u nádraží v Dobřanech si policisté okamžitě všimnuli, šlehaly z něj plameny. Vedle ležel na zemi muž a propanbutanová láhev. Její obal hořel, stejně jako mužovo oblečení.  

Policisté popadli hasicí přístroj, který vozí v autě, a začali hasit muže, láhev, i přívěs. Zpočátku se jim dařilo, po chvíli ale požár v karavanu propukl nanovo.

„Jelikož se dle slov zraněného muže v karavanu nacházela ještě jedna propanbutanová láhev, odnesli policisté zraněného do bezpečné vzdálenosti z důvodu nebezpečí exploze,“ uvedla policejní mluvčí Eva Jelínková.

Chtěl se ohřát

To už dorazili záchranáři a hasiči. Ti plameny záhy zdolali. Zdravotníci ošetřili zraněného a odvezli do nemocnice. Vyšetřovatel určil, že hořet začalo kvůli nedbalosti při používání plynového vařiče. Obyvatel přívěsu byl opilý a byla mu zima.

„Dle svých slov uprostřed karavanu zapálil hořák na propanbutanové láhvi, aby si přitopil,“ dodala Jelínková. Oheň ale neukočíroval a ten se rychle rozšířil. Okolnostmi celého případu se dále zabývají dolanští policisté.

VIDEO: Požár boudy u železniční stanice v Kutné Hoře.

Video
Video se připravuje ...

Požár boudy u železniční stanice v Kutné Hoře. Youtube Požáry.cz

Fotogalerie
3 fotografie