Neštěstí se stalo poté, co začal řidič (45) v audi předjíždět ve směru od Šťáhlav na Nezvěstice náklaďák. „Při tom mělo dojít k bočnímu střetu nejen s protijedoucím osobním vozidlem tovární značky Ford Fiesta, ale i s levou zadní částí přívěsu nákladního vozidla,“ popsala policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Náklaďák ale nezastavil a pokračoval dál směrem na Nezvěstice. Nabouraný fiat skončil na střeše v příkopu u cesty. Jeho řidička (50) a spolujezdkyně (62) se zranily. „Obě byly při vědomí, s četnějšími lehčími zraněními, transportovány na akutní příjem fakultní nemocnice v Plzni,“ řekla mluvčí záchranářů Mária Svobodová.

Hledají řidiče

Policisté teď hledají řidiče nabouraného náklaďáku s přívěsem, pravděpodobně červené barvy. Žádají jej, aby se jim co nejdříve přihlásil.

„Dále žádáme  řidiče, kteří projížděli místem dopravní nehody a viděli kolizi, aby se obrátili na dopravní policisty dopravního inspektorátu nebo zavolali na linku 158,“ dodala Hokrová. Vítány jsou též záznamy z palubních kamer, které by pomohly policistům přesný průběh nehody objasnit.

VIDEO: Řidič nejprve hazardoval při předjíždění, pak podjížděl cisternu.

Video
Video se připravuje ...

Řidič nejprve hazardoval při předjíždění, pak podjížděl cisternu. čtenář Blesku

Fotogalerie
4 fotografie