Centrum i BoostUp nabízí přednášky, workshopy či konzultace. Spolupracuje i se zaměstnavateli v regionu, kteří tak mohou se studenty navázat spolupráci ještě před ukončením jejich studia. 

Nabízí kompletní servis

„Vedle přednášek a workshopů, které rozvíjejí komunikační nebo prezentační dovednosti, poskytuje centrum studentům individuální kariérové poradenství a online diagnostiku osobnosti,“ uvedla mluvčí univerzity Šárka Stará.

Podnikatelský inovační klub BoostUp funguje teprve krátce, a jeho cílem je poskytnout zájemcům z řad studentů komplexní servis, který v začátcích podnikání potřebují. 

Tři fáze

„Studenti by měli za pomoci BoostUpu dojít od prvotní myšlenky ke skutečnému projektu,“ vysvětluje vedoucí Filip Soukup. Celý proces je rozdělen do tří fází, jimiž studenti procházejí. V každé smí přitom setrvat nejdéle jeden rok.

Někdo projde třeba jen první fází, někdo jiný skutečně dospěje k cíli v podobě rozběhnutí vlastního podnikatelského projektu. Pro všechny to ale bude důležitá zkušenost, která přinese nejen nové poznatky a dovednosti,“ popisuje Soukup. Akce BoostUpu jsou otevřené všem studentům.

Propojení s univerzitou

Náplní práce centra i klubu je také spolupráce s firmami, které se chtějí propojovat s univerzitou a jejími studenty či absolventy. „Firmy mohou naším prostřednictvím oslovovat studenty, zveřejňovat pracovní nabídky, chceme s nimi spolupracovat při pořádání workshopů a očekáváme, že nám poskytnou zpětnou vazbu, díky níž budeme moci naše služby vylepšovat,“ vysvětlila vedoucí Kariérního centra ZČU Jarmila Ircingová.

Centrum i BoostUp sídlí zatím v provizorních prostorách v 6. patře Fakulty strojní, od ledna budou mít k dispozici vlastní zrekonstruované místnosti poblíž těch současných. Informace najdou studenti i zaměstnavatelé na Facebooku (@CareerZCU, @boostupzcu) i na webových stránkách ZDE

VIDEO: Jakub se věnuje své vysněné práci.

 

Video
Video se připravuje ...

Jakub Pernica dělá své vysněné povolání. Markéta Malá