Vše začalo nevinným zaklepáním na vchodové dveře jednoho z domů ve Spáleném Poříčí. Když majitel (53) trojici mužů otevřel, začaly se dít věci. „První z pachatelů (50) vystřelil z kovové kuličkové pistole a zasáhl obyvatele domu do oblasti břicha a udeřil jej pěstí do obličeje,“ uvedla policejní mluvčí Iveta Kořínková.

Pak nezvaní hosté dostrkali domácího pána až do kuchyně. „Tam jej první násilník opětovně napadl pěstmi do hlavy a požadoval od něj finanční hotovost ve výši tří tisíc korun,“ řekla Kořínková s tím, že mělo jít o náhradu dříve údajně způsobené škody při opravě počítačů.

Napadený ale peníze neměl, a tak jednoho z trojice napadlo sepsat dlužní úpis k zástavě věcí, který přiměli napadeného podepsat. Pak prohledali celý dům. „Odcizili motorovou a přímočarou pilu, úhlovou brusku, sadu sedmi kusů vrtáků a dva sekáče v kovovém kufříku, elektrickou vrtačku v kufříku, navigaci a na závěr i mačetu s pouzdrem,“ vypočetla Kořínková.

Pak v klidu odešli a odjeli i se všemi věcmi pryč. Napadený vše oznámil policistům. Případ si převzali kriminalisté, a už druhý den násilníky zadrželi a následně obvinili z loupeže a porušování domovní svobody. Dva z mužů skončili ve vazbě, všem hrozí až desetileté vězení.

VIDEO: Násilníci zmlátili poblíž hlavního nádraží v Brně mladého muže.