Nehoda se stala na silnici mezi Chotěšovem a Vodním Újezdem na jižním Plzeňsku v sobotu ráno. Řidič autobusu viděl, jak se proti němu uprostřed silnice řítí osobní auto. „Vjel jsem pravou stranou busu do příkopu a jel jsem tak asi dvacet metrů. Měl jsem strach, aby se cestující nepomlátili. Nechtěl jsem, abych se s autem čelně srazil,“ uvedl řidič autobusu.

 I přes jeho veškerou snahu nakonec ke srážce jeho autobusu s osobním autem došlo. Náraz směřoval do míst, kde sedí řidič busu. Jemu i cestujícím se nic nestalo. Osobní vůz vyletěl ze silnice a skončil v příkopu převrácený na střechu. Jeho řidič skončil v péči osádky sanitky záchranné služby.

Nebyl v ohrožení života. Utrpěl úraz hlavy a horních končetin. Sanitka ho převezla na chirurgickou ambulanci nemocnice ve Stodu,“ řekl mluvčí záchranky Martin Brejcha. Jak a proč se nehoda stala, teď vyšetřují dopravní policisté. „U řidiče osobního vozu vyšla zkouška na alkohol a drogy negativně. Zjistili jsme také, že má uložen zákaz řízení motorových vozidel,“ řekla policejní mluvčí Veronika Hokrová.  

Fotogalerie
6 fotografií