Rozsudek, 30 měsíců s podmíněným odkladem na čtyři roky, je pravomocný. Ženě původně hrozilo až čtyřleté vězení. U soudu tvrdila, že na to, jak vyrvala soudní vykonavatelce v listopadu před třemi lety chomáč vlasů, si nepamatuje.

„Syn začal utíkat, schoval se pod stůl. Mě vyvedli z bytu, nevím, kde kdo byl. On strašně plakal, když ho odnášela v náručí, vrhl se dědovi kolem krku. Nepamatuji se, že bych tu paní chytla za vlasy,“ popisovala u soudu Helena K.

Chlapce nechtěla předávat kvůli údajnému zneužívání, stíhání jejího exmanžela ale policisté zastavili. Chlapec po incidentu zůstal ještě nějaký čas v péči matky, musel být hospitalizovaný v nemocnici. Pak byl umístěný do klokánku a do péče jej předloni dostal jeho otec.

Žena již byla v minulosti pravomocně odsouzená za vydírání bývalého muže. Když jí odmítl podepsat zúžení bezpodílového spoluvlastnictví, nahlásila jej jako násilníka na policii. Muž prokázal svoji nevinu a soud ženu potrestal nejdříve nepodmíněným trestem, ten pak pražský vrchní soud změnil na podmínku.

VIDEO: Ženu odsoudili za napadení soudní úřednice, dostala podmínku.