Kamion projížděl obcí. Nejdříve naboural do dvou zaparkovaných osobních aut, pak narazil do garáže a tahač s návěsem se zastavil až o rodinný dům. Těžce zraněného řidiče vyprostili z kabiny přivolaní hasiči. „Nebyl v přímém ohrožení života. Vrtulník ho dopravil na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Plzni,“ řekl mluvčí záchranky Martin Brejcha.

Strhnou dům?

Na místě zasahují profesionální i dobrovolní hasiči. Ti přivezli s sebou i vybavení, aby mohli dům zapažit. „Dům je velmi poškozen. Přivolaný statik rozhodl, že nemá cenu jej dále pažit. Aktuálně prochází rekonstrukcí. Neslouží k trvalému bydlení,“ řekl mluvčí hasičů Petr Poncar. Hasiči vynášejí věci z poškozeného domu. „Až to udělají, pokusí se zapažit nabouranou garáž, aby nespadla a mohli z ní dostat ven zaparkované osobní auto. To není poničené. Teprve pak budou vyprošťovat kamión,“ dodal Poncar.

Pil alkohol?

Proč a jak se dopravní nehoda stala, zjišťují policisté. „Dechovou zkoušku u řidiče kamiónu jsme nemohli na místě vzhledem k jeho zranění provést,“ řekla policejní mluvčí Martina Korandová s tím, že škoda na tiráku, dvou osobních autech, garáži a rodinného domu se vyčísluje.

Fotogalerie
5 fotografií