Petr H. přišel do školy, zapsal se ve vrátnici jako návštěva a vydal se za svojí bývalou partnerkou. Tu potkal u školního bufetu a začal ji mlátit. Útok kopanci a pěstmi měl směřovat na břicho těhotné dívky. „Nesnesl asi to, že se s ním rozešla,“ řekl člověk obeznámený s případem.

 „Byl to problémový kluk, pamatuji si ho z prváku na učilišti. Pak ho, myslím, vyrazili. Už jsme se nestýkali, jen jsem slyšel, že skončil někde v pasťáku,“ prozradil serveru Blesk.cz bývalý spolužák Petra H.

 Potvrdili to i policisté. „V minulosti byl ve výchovném zařízení a byl řešen za majetkovou trestnou činnost,“ uvedla policejní mluvčí Hana Rubášová.

 

 Petra H. odvezli k výslechu policisté, napadenou dívku si převzali záchranáři. „Neměla viditelná zranění, ale převezli jsme ji do Fakultní nemocnice v Plzni,“ uvedl mluvčí záchranářů Martin Brejcha.

 V pátek večer policisté mladíka obvinili. „Převzal si usnesení o zahájení trestního stíhání pro podezření ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví, krádež a výtržnictví," uvedla policejní mluvčí Hana Kroftová s tím, že vrchní komisař podá státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby.

 Ze školy utekl

 Když Petra H. ve škole zpacifikovali, zavřeli ho do knihovny ve zvýšeném přízemí školy. Jenže útočníkovi se tam vůbec nelíbilo, na nic nečekal a vyskočil z okna. Běžel mezi bytovkami směrem k nákupnímu centru. Policisté ho ale po chvíli dopadli.

 

 Jak to, že prošel?

 Školy v kraji mají různá zabezpečení, aby se do nich nedostali nepovolaní lidé. „Některé školy mají zvonek, do jiných se dá dostat prostřednictvím čtečky otisků prstů, jiné školy mají vrátnice se stálou službou. V této době, kdy se blíží přijímací řízení, je na středních školách větší pohyb lidí, co se chodí ptát na podmínky studia, návštěvy tedy nejsou nic výjimečného,“ uvedla Alena Marešová, mluvčí krajského úřadu, který je zřizovatelem školy, kde došlo k incidentu.

 

Fotogalerie
7 fotografií