Nepořádek, který bezdomovci měli kolem svých tábořišť, už přesáhl únosnou mez. „Šířil se zde nesnesitelný zápach po exkrementech a zkaženém jídle. Tento značný nepořádek se nacházel i v širším okolí, kde tyto osoby přespávaly, bylo to z důvodu hygienických podmínek nutné řešit,“ uvedla Veronika Kuchynková z městské policie.

Strážníci přitom bezdomovce opakovaně upozorňovali, aby si kolem sebe udržovali pořádek. Marně. „Bohužel, až na jednu výjimku na Lochotíně, to neberou vážně,“ řekla Kuchynková.

Pracovníci se při úklidu potýkali i s pohozenými  injekčními stříkačkami a plechovkami od různých ředidel, které někteří, hlavně mladší bezdomovci, fetují.

„Dalším problémem bylo, že v místech, kde se tihle lidé zdržovali, docházelo často ke konfliktům nejen uvnitř skupin asociálních osob, ale i s kolemjdoucími lidmi,“ vysvětlila Kuchynková.

„Už jen po vyčištění dvou míst, byl kontejner úklidové firmy z poloviny naplněn. Cílem je udržování veřejného pořádku ve městě,“ zakončila Kuchynková s tím, že v nejbližších týdnech se budou provádět další úklidové práce.

Fotogalerie
10 fotografií