Na ostrůvku u přechodu pro chodce uprostřed čtyřproudé komunikace se objevily květiny a svíčky. „Jela jsem kolem a oni tam měli nějaký rituál. Šli přes most, měli nějaké kouřící nádoby a takové hábity na sobě. Každý, kdo to viděl, to s nimi prožíval,“ napsala na sociální síti Peťula.A hned se objevily další komentáře. „Také jsem to viděla, oni to mají velmi zvláštní. Doprovází je na poslední cestu, moc emotivní, silné, neskutečné,“ připojila se k diskuzi Veronika.

Na ostrůvku uprostřed rušné magistrály teď hoří svíčky, na místě jsou i čerstvé květiny a oblíbené dětské pamlsky. Místo nehody vhání všem, kteří o tomto neštěstí vědí, slzy do očí.

Tragédie se na čtyřproudé komunikaci u parkovacího domu Rychtářka stala v sobotu večer. „Došlo ke střetu osobního vozu Volkswagen Polo se dvěma nezletilými chodci. Děti utrpěly vážná zranění, kterým následně v nemocnici podlehly,“ popsala policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Mladý řidič se na místě zhroutil a nebyl schopen výslechu. Jestli s ním už policisté o nehodě mluvili, zveřejnit nechtějí. Spekulovalo se i o tom, jestli na křižovatce fungovala v době nehody světelná signalizace. „V době nehody na semaforu blikala oranžová,“ dodala Hokrová. Policisté si nyní vyžádali znalecké posudky. Příčinou a okolnostmi nehody se intenzivně zabývají.

Fotogalerie
27 fotografií