Nález nevybuchlé munice z druhé světové války byl oznámen krátce před 15:00. „Při opravě depa byla nalezena asi letecká bomba,“ uvedla Kroftová. Podle informací Blesku šlo o pozůstatek bombardování Američany - 250kilovou leteckou bombu GP z konce 2. světové války. 

Na místo přijeli tři pyrotechnici a policie zhruba z půlkilometrového okruhu kolem místa nálezu evakuovala asi dvě desítky lidí, převážně zaměstnance železnice. Byla vyklizena blízká ubytovna a autobazar. Zaměstnanci plzeňského pivovaru a teplárny byli upozorněni, že může dojít k rychlé evakuaci. Silnice Jateční na úrovni mezi Mohylovou a Chrásteckou byla rovněž uzavřena.

"Krátce před 18:30 se pyrotechnikům podařilo odstranit roznětku a eliminovat nebezpečí výbuchu. Ihned poté byl obnoven provoz v Jateční ulici," sdělila mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

"Jednotka SŽDC Plzeň svoji technikou pumu vyjmula z výkopu a naložila na speciální vozík policie. Ve večerních hodinách se všichni evakuovaní pracovníci mohli vrátit zpátky do zaměstnání a nájemníci ubytovny do svých domovů," dodala Jakoubková.

Fotogalerie
17 fotografií