Mělo jít o klidné odpoledne plné zábavy, místo toho ale nastalo opravdové drama. Konstrukce oblíbeného kolotoče se sedačkami vyjížděla po středovém sloupu asi do výšky 15 metrů. Když klesala dolů, rotace měla skončit. To se ale nestalo. Policie uvedla, že se lidé zranili v okamžiku, kdy byla atrakce u země, ale i nadále se točila. „Zranili se o zábradlí, do kterého naráželi. Co přesně se stalo, zjišťujeme,“ řekl mluvčí moravskoslezské policie René Černohorský.

„Nedobrzdil jim řetízkáč a narval to s lidma do budky, kde prodávali žetony,“ popsala na sociální síti uživatelka Romana. „Fuj, ten zvuk padajícího skla a křik už asi nezapomenu,“ zoufala si. 

Na kolotoči byly v osudnou dobu i sestry Shanti se Sofií. Obě skončily v nemocnici s poraněnýma nohama. Měli štěstí v neštěstí. Při nehodě se dva lidé dokonce zranili těžce. „Jely jsme nahoru, potom to kleslo dolů a jely jsme ve velké rychlosti a najednou to kleslo o dost níž, že jsme to nečekaly,“ popsala Shanti svůj šok pro moravskoslezskou regionální televizi polar

Dětem pak už nezbývalo nic jiného, než čekat na tvrdý náraz. „Pak tam byla ta pokladna, do které jsme narazily. Do té první jsme narazily lehce, ale o tu druhou jsem se úplně rozbila a zůstala tam viset,“ popsala Shanti s tím, že za ní ihned běžel cizí pán, který jí z trosek pomohl se dostat. 

Jak Shanti řekla, záchranné složky byly na místě do několika minut. „Byla to rychlá akce, děkuji všem za pomoc,“ dodala. Poranění ale budou bolet ještě dlouho. Bez zranění nevyvázla ani malá Sofinka. Popsala totožný průběh neštěstí. „Té první budky jsme se dotkly jenom nohama, ale potom jsme narazily do druhé,“ svěřila se s tím, že ji poté bolela noha a nemohla chodit. I o ni se postarali lékaři. 

Policie zahájila vyšetřování

„Budeme zjišťovat, jak k případu došlo, kdo je provozovatelem a majitelem, kdo obsluhoval kolotoč a jeho technický stav. Také přivítáme výpovědi svědků,“ uvedl již v sobotu pro Blesk mluvčí policie. 

Policisté zjistili, že s atrakcí nazvanou Mega řetízkový kolotoč byly problémy už v pátek. „Údajně nefungovala. Lidé požadovali vrácení vstupného,“ řekl Černohorský.

Video
Video se připravuje ...

Podstatné úkony první pomoci Videohub

Fotogalerie
19 fotografií