Policejní mluvčí Pavla Jiroušková uvedla, že vůz značky Volvo přejel do protisměru a následně sjel do levého silničního příkopu. „Vozidlo narazilo do betonové zídky mostu a bylo vymrštěno vzhůru. Přeletělo přes Heraltický potok, kde narazilo do břehu potoka a zůstalo stát na střeše,“ popsala nehodu Jiroušková. Policie nařídila odebrat všem účastníkům nehody krev, aby se zjistilo, zda nebyli ovlivněni návykovými látkami.

Nehoda se stala přibližně v 03:40. Na místě zasahovaly čtyři pozemní posádky zdravotníků a vrtulník. Kozák uvedl, že hasiči museli z vozu vyprostit všechny čtyři cestující, přičemž dva z nich byli v bezvědomí.

„Devatenáctiletý a čtyřiadvacetiletý muž byli v bezvědomí a přímém ohrožení života. Zasahující lékaři u nich zjistili poranění mozku. Za pomocí vyprošťovacího rámu byli uloženi do vakuových matrací, lékaři jim museli zaintubovat dýchací cesty a připojit je k umělé plicní ventilaci,“ uvedl Humpl. Oba zranění byli transportováni do Fakultní nemocnice v Ostravě (FNO), jeden vrtulníkem, druhý sanitkou. Mluvčí FNO Petra Petlachová řekla, že oba zranění jsou ve vážném stavu na jednotce ARO.

„Osmnáctiletý a o tři roky starší muž byli zraněni těžce,“ uvedl Humpl. S poraněním hlavy, hrudníku a nohou je záchranáři po poskytnutí neodkladné péče přepravili na chirurgickou ambulanci Slezské nemocnice v Opavě, dodal.