Dispečer nejdříve v úterý poslal hlídku k mladé ženě (21), která popíjela víno z plastové láhve ve Slezské Ostravě v místech, kde je konzumace alkoholu zakázaná. „Žena obtěžovala kolemjdoucí, navíc nedokázala prokázat svou totožnost,“ řekl mluvčí ostravské městské policie Michael Beneš.

„Kladla aktivní odpor a navíc začala mít návaly vzteklého chování a tloukla hlavou o zeď,“ dodal. Mladou ženu nakonec strážníci převezli na protialkoholní stanici.

 

O den později vyrážela hlídka strážníků znovu ve Slezské Ostravě k zastávce městské hromadné dopravy, kde další mladá žena (21) pila alkohol a k ostatním cestujícím se chovala vulgárně. „Žena odmítala se strážníky na místě cokoliv řešit, proto její jednání bylo oznámeno správnímu orgánu k dalšímu řešení,“ řekl Beneš.

Když z místa odcházela, přidala se k ní společnice (26) a u lavičky poblíž zastávky začaly rozhazovat po zemi papírky a pořvávaly u toho.

„Strážníci pro podezření ze spáchání přestupku znečištění veřejného prostranství začali zjišťovat i totožnost druhé ženy. V tom okamžiku začala být její mladší společnice agresivní a kladla aktivní odpor,“ popsal Beneš.

„Strážníci museli použít donucovací prostředky, aby ji uklidnili. I v tomto případě nahlásili prohřešky žen správnímu orgánu.“

VIDEO: Opilá žena skákala po kapotách aut znojemských strážníků.