Vítěz tak absolvoval 24 hodin dlouhý závod ve dvou metrech sněhu. „Od sedmého kola, což bylo od desáté večer, jsem měl krizi. Chtěli jsme jít 15 kol, ale věděl jsem, že jsem to přepálil, ale běžel jsem nonstop,“ řekl vítěz závodu Radek Chrobák. Vítěz závodu se stal zároveň i Mistrem České republiky v horském maratonu

Psycholog Radek Chrobák obhájil loňské vítězství. Letos ale na závodníky čekalo horší počasí, než v předchozích ročnících. Sněžilo a na horském traverzu byly extrémní podmínky. „Bylo strašně náročné to doplácat do konce závodu,“ dodává Chrobák.

Během závodu se museli i dobře občerstvovat. Ti nejlepší mohli zapomenout na odpočinek i spánek. „Jedl jsem docela dost, to je zásadní. Třeba zakysanou smetanu, sushi, čipsy, gely, čokolády, želé bonbóny,“ dodává vítěz.

VIDEO: Rozhovor s vítězem závodu Radkem Chrobákem.

Video
Video se připravuje ...

Rozhovor s vítězem závodu Radkem Chrobákem. Lukáš Havran, Blesk

Závodníkům pomáhala i Horská služba

Během soboty a neděle se záchranáři vydávali šestkrát pomáhat zraněným závodníkům.  „Za ty roky, co jsme tady, jsme letos měli nejvíce výjezdů i nejvíce úrazů,“ potvrdil Pavel Masopust z Horské služby Beskydy.

Závodníci bojovali nejen s vyčerpáním, ale i sněhem a ledem na trase závodu. „Co se týče ale úrazů, měli to horší v tom, že během závodu popadával sníh, a ten se nespojil se stávajících tvrdým podkladem, takže v některých pasážích tratě byl sníh rozbředlý a pod ním nebyl vidět led. To byla možná příčina některých úrazů, především pohybového aparátu,“ vysvětlil horský záchranář Masopust.

zároveň i Mistrem České republiky v horském maratonu