K nehodě meziměstského autobusu došlo kolem osmé ráno. K místu se neprodleně sjely tři jednotky profesionálních hasičů. Ti na místě zjistili, že se patrně nárazem autobusu zablokovaly dveře a vevnitř jsou uvězněni cestující i řidič.

„Prořezali jsme jedno z pravých bočních oken, ostrou spodní hranu podložili dekou a vysvobodili ze zajetí autobusu všech šest osob. Dvě z nich čekaly na ošetření v hasičské cisterně, další v sanitce,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Pro zraněné postupně jezdily sanitky, které rozvážely zraněné do opavské a ostravské nemocnice. „Všichni zranění byli v dospělém, středním věku, byl mezi nimi i senior. Utrpěli lehká, maximálně středně těžké zranění. V době našeho zásahu byli při vědomí a mimo ohrožení života,“ sdělil Blesku záchranář Lukáš Humpl.

Řidič nezvládl zatáčku

 „Řidič z Opavska po projetí zatáčky s největší pravděpodobností dostal na mokré vozovce smyk, po vyjetí na přímý úsek sjel do příkopu, kde následně narazil do stromu,“ popsal policista René Černohorský. Dechová zkouška u šoféra (58) byla negativní.

Pro autobus přijel Bizon

Vyprostit havarovaný kolos nebylo jen tak. Přijet musel speciál zvaný Bizon, který dostal autobus zpět na silnici i na všechny čtyři kola. „Jeden z hasičů si pak sedl za volant, autobus byl připojen tažnou tyčí k Bizonu a ten jej pomalu odtáhl až na odstavnou plochu v obci Chuchelná,“ dodal Kůdela.