K čelní srážce Škody Fabie a Renaultu Laguna došlo v pátek kolem 10. hodiny v Kuníně.„Řidič (40) vozu Renault Laguna zřejmě nepřizpůsobil jízdu stavu a povaze vozovky. Vjel do protisměru, kde se srazil s vozem Škoda Fabia. V tomto automobilu cestovaly celkem tři osoby, sedmapadesátiletý řidič a ženy ve věku 49 a 28 let,“ řekla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková. Právě tito tři lidé utrpěli vážná zranění.

Na místě asistovali i hasiči. „Zabezpečili jsme oba havarované automobily před případným požárem. Obě havarovaná vozidla jsme nakonec vytahovali z příkopu,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Kromě tří těžce zraněných se zranil i pravděpodobný viník nehody a jeho spolujezdkyně (39). „Z fabie jsme museli pomocí hydraulických nástrojů vystříhat zraněného muže. Pro jednu osobu přiletěl vrtulník letecké záchranné služby,“ dodal Kůdela.

Hasiči použili na menší únik provozních kapalin nasákavý sorbent. Silnice Kunín – Suchdol nad Odrou byla během části hasičského zásahu neprůjezdná, pak byla umožněna kyvadlová doprava.

VIDEO: Na jihu Prahy se srazil autobus s náklaďákem: Devět lidí se zranilo, řidiče autobusu odvezl vrtulník.

Video
Video se připravuje ...

Na jihu Prahy se srazil autobus s náklaďákem: Devět lidí se zranilo, řidiče autobusu odvezl vrtulník. David Malík