ČTK to sdělili policejní mluvčí Richard Palát a mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák. Mrtvým je pravděpodobně třiapadesátiletý muž. "Jeho totožnost se ale ještě ověřuje. Na místě se neustále pracuje, hlavně na ohledání bytu a zjištění příčin požáru," řekl Palát.

O požáru bytového domu v ulici U Parku se hasiči dozvěděli v neděli v 01:09. V bytě, kde hořelo, nalezli mrtvého. "Z celé budovy ve spolupráci s policisty zachránili ve vyváděcích maskách 12 osob, dalších 34 evakuovali. Všichni našli útočiště v přistaveném hasičském autobuse," uvedl Kozák.

Šest lidí, kteří se ještě před příjezdem hasičů nadýchali kouře, odvezla záchranná služba do nemocnice. Kozák uvedl, že hasiči na místě zasahovali s několika cisternami a výškovou technikou. Škoda způsobená požárem se předběžně odhaduje na 500.000 korun.

Už v sobotu večer zasahovali hasiči v Ostravě u dalšího velkého požáru bytového domu: na Nálepkově náměstí v Porubě hořelo v bytě ve třetím patře osmipatrového domu. "Hasiči zachránili čtyři osoby, majitelka bytu se nadýchala zplodin," uvedl Kozák.

Požár byl hasičům nahlášen v 18:25. "Ještě před jejich příjezdem se požár snažili hasit sousedé za pomoci vody z nástěnného hydrantu. Hasiči z objektu evakuovali deset osob, další čtyři zachránili ve speciálních vyváděcích maskách," uvedl Kozák. Také u tohoto požáru se škoda předběžně odhaduje na 500.000 korun.

V noci na pátek vybuchl a hořel byt jen nedaleko od nedělního požáru ve Varenské ulici. Podívejte se na zásah hasičů. 

Fotogalerie
3 fotografie