Petra Studeného upoutala už z dálky velká záře. Záhy spatřil hořící auto v příkopě. „Požár se z motoru již dostal do kabiny vozu. Vedle nehody stál muž, který telefonoval a potvrdil, že uvnitř auta se nachází člověk. Petr Studený nemohl vzhledem k poloze auta otevřít jeho dveře. Neváhal a zraněného muže vyprostil bočním oknem,“ popsal drama mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Muže odtáhl deset metrů od ohně a ještě se ujistil, že uvnitř nikdo nezůstal. Poté se pokusil oheň zkrotit vlastním hasicím přístrojem.

Hasič sloužící v Blansku prokázal odvahu a především velkou pohotovost. „Teď si po směně užívá dva dny zaslouženého volna. Ve středu mu oficiálně poděkujeme,“ dodal Mikoška. Petr Studený slouží v řadách profesionálních hasičů od roku 1992. Aktuálně zastává pozici velitele družstva na požární stanici v Blansku.

„Za tento čin mu patří velké poděkování, které mu touto cestou jménem Hasičského záchranného sboru vyjadřuji,“ reagoval na přístup blanenského hasiče ředitel Územního odboru Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje v Blansku Martin Oujezský.

Zachráněný řidič ani netušil, jak obrovské měl štěstí. Když totiž dorazily hasičské jednotky z Vyškova a Drnovic, auto už zcela pohltily plameny.

Zachránce pokračoval v cestě na pracoviště, řidiče ošetřila záchranka. Vyvázl nakonec jen s lehkou újmou na zdraví. „Utrpěl otřes mozku a lehké pohmoždění hrudníku. Převezli jsme jej na chirurgickou ambulanci vyškovské nemocnice,“ řekla Blesku mluvčí jihomoravské záchranky Hedvika Kropáčková.

Fotogalerie
5 fotografií