„Jsou to vymodlené děti, moc jsme se na ně s manželem těšili. Před silvestrovskou půlnocí jsem měla bolesti, lékaři proto přistoupili k císařskému řezu. Nejdřív vykoukla Linda, pak Staník,“ řekla Blesku unavená, ale očividně spokojená maminka.

Na Nový rok si ještě přála odpočívat, v pondělí už ale čelila bleskům fotoaparátů. Manžel Stanislav (38) u velké slávy chyběl. „Pochopitelně trochu oslavoval s kamarády a známými. Ale v pondělí už musel do práce,“ omlouvala choťovu neúčast paní Hana.

Zlomená ruka

Dvojí štěstí, ale i smůla. Tak by se dala popsat euforie v rodině šťastných manželů. Maminka Hanky si totiž hodinu poté, co ji navštívila v porodnici na Obilním trhu, zlomila na zledovatělém chodníku ruku. „Takže Nový rok strávila hlavně běháním po doktorech. Ale radost z vnoučat její bolest překonala,“ svěřila se Blesku maminka prvních dvojčat roku 2017.

Paní Hana bude po náročném porodu i se svými ratolestmi ještě pár dní odpočívat v nemocnici. Zprávy o tom, že Linda a Staník jsou prvními narozenými dvojčaty v roce 2017, už dorazila i do Soběšic, satelitu na severním okraji Brna. „Manželův novoroční návrat z nemocnice se protáhl na hezkých pár hodin. Svěřil se řadě kamarádů, dokonce i v místní hospůdce,“ usmívala se Hana Pišťáková.

Primátor čekal jedno dítě

Manželský pár obdržel dary od brněnského primátora Petra Vokřála (ANO) i jihomoravského hejtmana Bohumila Šimka (ANO). Primátorovi ovšem dvojčata zamotala hlavu, pro prvního letošního novorozence v Brně měl pochopitelně nachystaný jen jeden zlatý dukát. „Na druhém se už pracuje, dodáme jej později,“ slíbil při gratulaci rodičce Vokřál.

Kraj předal paní Haně kromě velké kytice i drobné dárky. V dubnu by mělo zastupitelstvo pro manželský pár schválit příspěvek 20 tisíc korun. „Děkujeme. Hlavní jsou ale pochopitelně naše děti. Roli matky si budu moc a moc užívat. A těší se samozřejmě i manžel,“ ubezpečila Hana Pišťáková.

Fotogalerie
9 fotografií