Hazardérovi přitom dali muži zákona dýchnout až dvě hodiny poté, co nastoupil do služby. „Policistům sdělil, že předcházející den vypil sedm jedenáctek a k tomu přidal šest vodek," uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Další šel do práce po 4 pivech

Hříšník nezůstal osamocený, na jižní Moravě se k němu připojili ještě dva kolegové. Řidič (54) busu v Blansku nadýchal 0,19 promile, údajně si večer udělal čaj se slivovicí. Další nezodpovědný šofér (53) se objevil v Boskovicích. V pondělí ráno přístroj ukázal 0,8 promile alkoholu v jeho dechu. „Nejdříve se vymlouval, potom ale přiznal, že si večer dal čtyři piva,“ řekl Malášek.

Trojice autobusáků přišla na fleku o řidičáky, jejich případy bude řešit správní orgán. Hrozí jim vysoká pokuta, zákaz řízení a stržení bodů. Ve hře je i trestní stíhání pro ohrožení pod vlivem návykové látky či obecné ohrožení.    

Během víkendu odhalily kontroly dalších 17 řidičů, kteří před jízdou neodolali vábení alkoholu, ve třech případech vyšel pozitivní test na drogy. Policisté navíc zjistili skoro 200 dalších přestupků.

VIDEO: Šokující případ na jižní Moravě. Opilý slovinský kamioňák kličkoval na D2 s více než třemi promile, u soudu vyfasoval půl roku vězení.