Informaci volajícího na tísňovou linku 156 o chlapcích, kteří hází ze železničního viaduktu kameny do řeky, prostřednictvím nedaleké kamery bleskově prověřil operátor u monitorů. Za pár minut na místo za výtečníky dorazila hlídka strážníků.

„Chlapci byli překvapení, když se u nich objevili strážníci. Jednomu z nich bylo patnáct, dalším dvěma shodně čtrnáct let. Svým jednáním naštěstí nikomu nezpůsobili újmu na zdraví či majetku, pohybovali se však v místech, kam je vstup zakázán,“ konstatoval mluvčí znojemské městské policie Petr Hladký.

Pokuta: Až 10 tisíc, školákům polovic

Případ tak přistane na stole Drážnímu úřadu. Chlapcům, respektive jejich rodičům, hrozí za přestupek pokuta. „Lze udělit sankci až do výše deset tisíc korun, záleží pochopitelně případ od případu,“ řekl Blesku mluvčí Drážního úřadu Martin Novák s tím, že v případě nezletilců lze udělit jen poloviční sankci.   

Na stejném viaduktu zasahovali strážníci v uplynulých měsících také kvůli sebevrahovi (32), který vyhrožoval, že skočí pod vlak nebo do padesátimetrové hloubky. Zoufalý čin se muži nakonec podařilo rozmluvit.  

VIDEO: Opilec chtěl v Brně skočit z hráze přehrady kvůli neshodám s přítekyní.

Fotogalerie
5 fotografií