V místě se vytvořila námraza, což se stalo kolem půl šesté osudným hned pětici šoférů. „Silnici jsme zcela uzavřeli, později řídili policisté dopravu kyvadlově,“ řekla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

„Řidič dodávky se lehce zranil na hlavě, žena v osobáku na krku a hrudníku. Oba jsme převezli na chirurgii do brněnské nemocnice u svaté Anny," řekla mluvčí jihomoravské záchranky Hedvika Kropáčková.

Na místě zasahovali hasiči z Pohořelic a Moravského Krumlova, kteří poskytli první pomoc zraněným před příjezdem sanitek. „Celý úsek od Pohořelic až po místo nehody byl zledovatělý. Hasiči proto volali na dispečink, aby sem poslali sypač," uvedl mluvčí Jan Dvořák.

Podle webu silničářů jsou dálnice a silnice první třídy v Jihomoravském kraji v pátek po ránu sjízdné bez omezení. Na Hodonínsku mohou namrzat silnice druhých a třetích tříd, na Blanensku ve vyšších polohách se může vyskytnout mrznoucí mlha. Silnice druhých a třetích tříd jsou na Břeclavsku, Hodonínsku a Znojemsku kvůli mlze sjízdné se zvýšenou opatrností.

VIDEO: Zrádné počasí. Tato nehoda u Prahy skončila tragicky, v autobusu po nárazu do stromu zemřela žena.