U Rajhradu na Brněnsku totiž na kličkující škodovku upozornil policii jiný řidič. Nejbližší policejní hlídka se za ukradený vůz zavěsila a snažila se šoféra zastavit. Ten ale na nic nečekal a dupl na plyn.

„Při zběsilé jízdě vysokou rychlostí vjel bláznivě jedoucí šofér několikrát do protisměru a na chodník. V Rajhradu dokonce naboural jedno ze zaparkovaných aut,“ popsal počínání zloděje za volantem policejní mluvčí Bohumil Malášek.  

Neměl nikdy řidičák, řídil prý poprvé!

Po projetí městečkem si to namířil na dálniční přivaděč a opět do protisměru. Jenže s poničeným předním kolem se už daleko nedostal, navíc po půl kilometru naboural do svodidel. A tím spadla klec. Když ho policisté vytáhli z kradeného auťáku, nebyl překvapivě pod vlivem alkoholu ani drog. Mužům zákona se totiž svěřil, že neměl nikdy řidičák. A v provozu k jejich údivu prý řídil auto úplně poprvé!

Rychlý návrat za mříže

„Muž, který strávil skoro polovinu života ve vězení, tak zamířil za mříže hned po dvou týdnech strávených na svobodě. To dokončil šestiletý trest za majetkovou trestnou činnost,“ dodal k stěží uvěřitelnému případu mluvčí.

Fotogalerie
6 fotografií