Šestnáctiměsíční Eliška z Vacenovic zemřela za nevyjasněných okolností v úterý. Její sedmnáctiletá matka původně na sociální síti psala o možné souvislosti s očkováním. „Byla na očkování vakcínou. Dopoledne byla unavená, tak usnula, spala dvě a půl hodiny zhruba. Pak se vzbudila a já jí změřila teplotu a dala oběd. Chtěla mlíčko, tak jsem jí ho dala a usnula. Otočila se na bříško a nosánkem do duchny, tak jsem ji nechala spát… Pak jsem tam došla a ona nedýchala. Šla jsem pro pomoc a ona už nedýchala. Prý jsem ji našla mrtvou,“ napsala na Facebooku.

Policisté ale získali poznatky o tom, že vše patrně bylo jinak. Zabývají se verzí, že nešlo o náhodu, ale holčičku mohl někdo dokonce zavraždit. „Na základě zjištěných informací jsme dospěli k závěru, že úmrtí dítěte nesouvisí s jeho očkováním. Kriminalisté krajského ředitelství prověřují zejména verzi nasvědčující násilnému úmrtí dítěte,“ uvedla v pátek policejní mluvčí Štěpánka Komárová.

Místní jsou zděšeni a nemohou tomu uvěřit, matka prý měla Elišku moc ráda a vzorně se o ni starala. Matka se po zvratu ve vyšetřování zhroutila a skončila v kyjovské nemocnici, kde ji střežili 24 hodin denně policisté. Poté ji podle informací TV Nova převezli do psychiatrické nemocnice v Kroměříži.

Fotogalerie
5 fotografií