Drama se odehrálo na Mendlově náměstí v centru Brna. V tramvaji, která jím projížděla, zavládl strach, protože jeden z cestujících vytáhl zbraň. Ostatní začali křičet a utíkat. Děsivou událost popsala svědkyně Tereza, která vše viděla, když čekala na autobus.

Byl tam silnější pán v tmavé mikině, mával pistolí, lidi křičeli, sedali si, zvedali ruce. On na ně řval, ať táhnou dozadu, ať jsou zticha, ať dají ruce nahoru. Člověk má strach, protože nevíte, co se může stát, jestli vystřelí jenom ven, někoho trefí,“ řekla FTV Prima Tereza Štanclová.

V momentě, když jsem zakřičela, že má zbraň, tak jsme se rozutekli všichni možně do stran, my jsme utíkali do Alberta, kde teda pak ostraha zavolala policii,“ dodala.

Jak se později ukázalo, muž s pistolí byl členem skupiny, která cvičí bojové umění Krav Maga. Ta si v tramvaji udělala cvičení. Jenže ostatní cestující o tom neměli ani páru. Prožili tak chvíle hrozného strachu.

Přijali jsme toto oznámení na lince 158, to hlášení bylo o muži se zbraní, který s ní míří na řidiče. Operační důstojník okamžitě na místo vyslal dostupné hlídky, včetně hlídek takzvaných prvosledových,“ řekl Pavel Šváb, mluvčí PČR Jihomoravského kraje. A pak se ukázalo, kde je pravda…